Het Intuïtiemodel ©

De zes pijlers die je zakelijk verder brengen

We geven bakken met geld uit aan trainingen om beter met elkaar om te gaan en succesvoller te zijn. Maar vervolgens lukt het niet altijd om de opgedane kennis te implementeren. De verklaring die Albert Einstein al benoemde:

‘Intuition doesn’t come to an unprepared mind.’

Precies daarom ontwikkelde Marcel Adriaanse het Intuïtiemodel ©. Want pas als je er klaar voor bent en ervoor openstaat, kun je de kracht van intuïtie écht voor je laten werken.

Het Intuïtiemodel © bestaat uit zes pijlers:

De eerste drie pijlers – autonomie, analyse en timing – zijn intern gericht: ze betreffen jou als persoon en helpen je om betere beslissingen te nemen. Dat levert je meer geluk en succes op.  Met de laatste drie – intonatie, empathie en kwetsbaarheid – voed je de intuïtie van de ander (extern) en krijg je met minder moeite meer voor elkaar.

Elke pijler heeft een vijand die een optimale intuïtieve werking verhindert. Bij de pijler Analyse bijvoorbeeld is dat perfectionisme, waardoor je eindeloos blijft analyseren in de hoop de perfecte oplossing te vinden (… die helemaal niet bestaat).

En bij kwetsbaarheid is ijdelheid de vijand. Denk daarbij aan bokito-gedrag: borstklopperij met een hoop uiterlijk vertoon en weinig inhoud.  

Meer weten over het Intuïtiemodel ©? Boek Marcel als spreker en lees het boek Zakendoen op gevoel. Of download alvast het inleidende hoofdstuk, met een uitgebreide introductie van de zes pijlers. 

‘Feiten en cijfers meenemen in je besluitvorming is essentieel. Maar de beste beslissingen worden vaak intuïtief genomen. Marcel leert je hoe intuïtief zakendoen je bedrijf én je leven verrijkt.’
Jan Peter Balkenende
Voormalig minister-president van Nederland