Marcel Adriaanse

Marcel Adriaanse (1971) is bedrijvenbouwer, investeerder en medeoprichter van interim- en consultancybureau Hofmeier. Zijn ondernemerskwaliteiten, levenservaring en unieke persoonlijkheid maken hem tot een inspirator voor vele ondernemers/bestuurders, managers en kennisprofessionals. Het verbinden van mensen is de rode draad in zijn gedachtegoed.

Marcel groeide op in het Zeeuwse dorpje Oostkapelle. Op 14-jarige leeftijd leerde hij doedelzak spelen en al gauw schopte hij het tot leider van zijn muziekvereniging. Het waren zijn eerste levenslessen over hoe je mensen met elkaar verbindt en een succesvolle groep neerzet. Hij werd met Inter Scaldis Pipes & Drums meerdere keren kampioen in binnen- en buitenland. 

Na een van de laatste dienstplichtigen te zijn geweest, zette Marcel zijn eerste stappen op de arbeidsmarkt in de interim- en consultancywereld. Hier legde hij de basis voor zijn vaardigheden in sales en communicatie. Zijn doel daarbij was mensen op correcte wijze met elkaar te verbinden. In deze tijden leerde hij ook dat intuïtief denken en handelen de basis is voor alles. Op efficiënte wijze informatie verzamelen, analyseren en aanvoelen of mensen bij elkaar passen, is vaak bovenliggend aan alle vakinhoudelijke kennis die nodig is om succesvol zaken te doen.

Met het oprichten van Hofmeier Interim en Consulting gaf Marcel zijn ondernemerschap verder vorm. Van niets naar een organisatie met meer dan honderddertig man personeel leerde hem hoe je een solide organisatie opbouwt en dat je dat niet alleen kunt. Hoe verzamel je de beste mensen om je heen en hoe zet je met elkaar een succesvolle organisatie neer?

Na bijna twintig jaar hiermee bezig te zijn geweest, ontstond bij Marcel in 2017 het idee om eens terug te kijken op zijn leven. Hoe vulde hij zijn ondernemerschap in en wat was daarbij de rode draad? De uitkomst van deze zoektocht – die hij samen met topmarketeer Maarten Verhoeven begon – wist Marcel in een intuïtiemodel te gieten. Met als doel: zijn levenservaringen direct toepasbaar te laten zijn voor anderen.

Meer dan 25 jaar mensen en organisaties laten groeien, al die ervaring is gevangen in dit model. Het laat op heldere wijze zien hoe je ondanks hoge pieken en diepe dalen, die we allemaal tegenkomen in ons leven, hier nieuwe energie en inzichten uit kunt halen voor de toekomst. 

Als spreker en inspirator is Marcel gewend om voor grotere groepen te staan. Met zijn aanstekelijke lach en gezonde dosis humor weet hij mensen in beweging te krijgen. 

In alles wat hij doet pelt hij de meest complexe zaken af naar eenvoud, waardoor problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen en worden verruild voor perspectief.

De voorwaarde daarbij is dat je er lol in hebt, want zonder plezier kun je geen succes hebben. Marcel heeft een natuurlijk gevoel voor humor en gebruikt dat ook als spreker. Het is een feestje om naar hem te luisteren.

Wil je je door Marcel laten inspireren?


Neem contact op voor een inspiratiesessie of training op maat.

Een grote kracht van Marcel is dat hij mensen weet te verbinden. Dat doet hij voor organisaties zowel intern (medewerkers, teams) als extern (klanten, leveranciers). Dit maakt het individu sterker, brengt het team tot grotere hoogte en levert betere resultaten op – voor de eigen organisatie en de opdrachtgevers.